Slagerij Rondou
Leveren bij jou?
Over ons
Check ons op https://www.slagerijrondou.be/ons-verhaal
Slagerij Rondou is de eigendom van slager Filip Rondou en zijn vrouw Siona Ven. Samen hebben zij de zaak in 2001 overgenomen van de ouders van Filip. In 2003 hebben zij de slagerij helemaal verbouwd en omgevormd tot een modern atelier. In 2020 zijn ze gestart met RONDOU BOETIEK.
Samen met een ongelooflijk jong team van slagers en studenten werken zij aan een gezonde slagerij met veel sfeer en ambiance. Er wordt heel hard gewerkt maar ook ongelooflijk hard gelachen. Zo leuk. Filip is de spil van de hele slagerij. Zorgt voor
Omwille van de zoon des huizes, die aan een spierziekte lijdt, kan Siona niet meer werken in de winkel maar blijft ze thuis om er voor hem te zijn en zorgt ze voor de achterban: de administratie van het personeel, de facturen, de betalingen, staat alle klanten schriftelijk te woord, zorgt voor de juiste informatie op de site, enz.
We hebben enkele studenten in dienst die vooral werken op zaterdag. U heeft ze zeker al gespot in de winkel achter de toonbank: onze eigen dochter Hannah, ons nichtje Olivia en Jef Vannetelbosch (zoon van de wijnbar SURLIE) en achter de schermen Phil Huybens en onze allernieuwste rekruut Jules Debruyne.
Ons slagersteam:
beenhouwer Jeroen Thoilants die vooral uitbeent en alle stukken vers vlees sorteert
beenhouwer Matthias Houben die worsten kan draaien als geen ander en FIlip meehelpt met de bereidingen van charcuterie
beenhouwer Robbe Deneve die de stiel al behoorlijk onder de knie heeft en de mooiste pakjes van ons allen maakt
beenhouwer Robrecht Kerstens die u heel graag helpt in de winkel maar ook overal wordt ingeschakeld en ook onze social media beheert.
beenhouwer Lucas die je graag bedient met veel passie en steeds met de glimlach
en onze flexxi helpers Michel De Cat en Jane Bracke.
Specialiteiten
Onze specialiteit is eigenlijk tweeledig.
Enerzijds zijn wij een echte beenhouwerij waar nog grote karkassen toekomen die uitgebeend en verdeeld moeten worden. Dus vers vlees is onze hoofdbezigheid:
1. Vooral gerijpt rundvlees 'dry aged' van verschillende rassen zoals Black Angus Aberdeen, Rubia de la Galega, Ternera, Belgisch wit blauw, Limousin, Hereford, Simental, Freygaard en Wagyu
2. varkensvlees van het Mangalica varken, Duroc d'Olives en het Spaanse Iberico
3. Kalfsvlees van onze eigenste Kempen
4. Lamsvlees van het Engelse Vivers ras en van de Spaanse Pyreneeën
Daarnaast willen we alle karkassen van kop tot staart gebruiken omdat wij duurzaam willen zijn dus maken wij heel veel charcuterie zelf in huis. Onze charcuterie is 90% huisgemaakt zonder allergenen, gluten, kleurstoffen en bewaarmiddelen. Proef zeker onze huisgemaakte ham, beenhesp, pastrami, americain bereid en in de oven gebakken pasteien en paté's.